تولید محتوا چیست

تولید محتوا چیست؟

5/5 - (6 امتیاز)

با توجه به شرایط موجود و اپیدمی شدن کرونا، همچنین توسعه تکنولوژی در دنیا، فعالیت اکثر کسب‌وکارها به سمت و سوی آنلاین رفته است. اگر بازاریاب باشید، یا نباشید، به‌طور حتم می‌دانید که مشتریان پرمشغله‌ی امروزی دیگر حوصله‌ی مواجهه با تبلیغات وقفه‌ای و پرزرق و برق سنتی را ندارند. به‌علاوه، گسترش استفاده از اینترنت باعث شده خریداران بتوانند، پیش از تصمیم‌گیری برای خرید، انواع و اقسام اطلاعات را درباره‌ی شما، شرکت، محصولات یا خدماتتان به دست بیاورند. پس کمتر کسی پیدا می‌شود که با مراجعه به رسانه‌های سنتی و آگهی‌های تبلیغاتی صرفاً اطلاعاتی را ببیند که تلاش می‌کنید به کمک ناشران بیرونی به خورد مخاطب بدهید.

لازمه تولید محتوا در اینترنت

در این شرایط، راه برقراری ارتباط با مخاطب و جلب‌ توجه او این است که خودتان ناشر شوید و اطلاعات و محتواهایی را که او دوست دارد ارائه دهید. چنین محتوایی باید درگیر کننده جذاب و ناب باشد تا مخاطب دلش بخواهد بازهم به سراغ شما بیاید و شمارا منبع موثقی بداند که می‌تواند هر اطلاعاتی را که درباره‌ی صنعت و کسب‌وکار شما لازم دارد از آن بگیرد.

همین امر موجب شده است که افراد تمایل به استفاده از خدمات آنلاین پیدا کنند. اینجاست که کسب‌وکارها باید با سفارش تولید محتوا، تفاوت خود را نسبت به سایر رقبا نشان دهند. در واقع با تغییر روند از سنتی به مدرن، کسب‌وکارها ملزم به تولید محتوا هستند تا با استفاده از آن بتوانند اعتماد مخاطبین خود را جلب و آن‌ها را مشتری و در ادامه بتوانند مشتری‌ها را به مشتری دائم خود تبدیل کنند.

جالب است بدانید سایت‌ها و کسب کارهای بزرگ، رشد و توسعه خود را مدیون تولید محتوای خود هستند؛ حالا شاید برای شما سؤال پیش بیاید چرا؟

در پاسخ این سؤال باید بگویم کسب‌وکارها می‌توانند با داستان‌سرای و ایجاد مشکل با مخاطب خود ارتباط برقرار کنند و بعد از آن با ارائه راهکار و معرفی محصول یا خدمات خود، خیلی راحت آن را به فروش رسانند.

در این مقاله قصد داریم همه موارد مرتبط با تولید محتوا را برای شما توضیح دهیم. همان‌طور که می‌دانید تولید محتوا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چرا که این روزها مهم‌ترین ابزار معرفی کسب‌وکارها و سایت‌های اینترنتی، تولید محتوای حرفه‌ای است. ما در این پست تصمیم گرفته‌ایم به صورت کامل به این مبحث بپردازیم پس تا پایان مقاله با ما باشید.

محتوا چیست؟

تابه‌حال به معنی کلمه محتوا یا Content فکر کرده‌اید؟ اصلاً از کجا آمده و کجاها کاربرد دارد؟

اگر بخواهیم به تعریف محتوا بپردازیم به لیست بلند بالایی دست پیدا می‌کنیم، چرا که تعریف آن از زبان هر فردی متفاوت است؛ ولی اگر بخواهیم به‌صورت مختصر آن را تعریف کنیم، باید بگوییم به انواع عکس، متن، کتاب‌ها، مقالات، فایل‌های صوتی و پادکست‌ها، ویدئو‌ها و انیمیشن‌ها، بسته‌ها و محصولات آموزشی، پست‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌های دیجیتال و … اشاره کنیم که به مخاطب اطلاعاتی جامع و مفیدی ارائه می‌دهد یا به نحوی آن را سرگرم می‌کند، محتوا یا Content می‌گویند. در واقع محتوا شکلی از اطلاعات ساختارمند است که انسان را مخاطب قرار می‌دهد.

هدف از تولید محتوا چیست؟

شاید برای شما سؤال پیش بیاید هدف از تولید محتوا چیست و چه کاربردی دارد یا چرا این روزها اغلب کسب‌وکارها به دنبال تولید محتوا هستند. توجه داشته باشید تولید محتوا باید هدفمند باشد و مخاطب نباید هنگام مطالعه احساس کند یک تبلیغ بلند بالا را می‌خواند. پس هدف از تولید محتوا عبارت‌اند از:

  1. هدف از تولید محتوا تبلیغ نیست!

از آنجایی که گوش و چشم افراد از تبلیغات پر شده است، دیگر تولید محتوا به‌صورت تبلیغات پاسخ‌گو نیست. درست است که تبلیغات نیز نوعی تولید محتوا است ولی به‌تنهایی باعث جذب مخاطب نمی‌شود؛ پس بهتر است تبلیغات در دل محتوای آموزشی گنجانده شود تا مخاطب را سرگرم کند، به آن راهکاری را نشان دهد و در نهایت به معرفی محصول ختم شود.

یکی از روش‌های که می‌تواند مخاطب را درگیر کند مطرح‌کردن مشکل و در مقابل، ارائه راهکار برای حل آن است. مثلاً اگر شما برنامه فتوشاپ 2022 را می‌فروشید می‌توانید خیلی راحت با ایجاد حس همدردی، فروش محصول خود را چندبرابر افزایش دهید.

حالا اگر بخواهیم این موضوع را با یک مثال عنوان کنیم، می‌توانیم بگویم دیروز در حال طراحی تصویری بودم که به مشکل ویرایش نور برخورد کردم و با استفاده از برنامه فتوشاپ 2022 توانستم این مشکل را برطرف کنم. اگر بخواهیم فتوشاپ 2022 را در یک جمله توصیف کنم، می‌توانم بگویم یکی از برترین برنامه‌های ویرایش نور و رنگ تصاویر این اپلیکیشن است. شما هم اگر در حال ویرایش و طراحی تصاویر هستید، می‌توانید به‌راحتی از امکانات این برنامه استفاده کنید و تصاویر فوق‌العاده زیبا خلق نمایید.

این نوع تولید محتوا به ‌شدت مخاطب را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و برای آن جذابیت دارد؛ چرا که مردم عاشق داستان هستند. در مثال بالا نویسنده هم به محصول اشاره کرده، هم شغل و نوع کار خود را توضیح داده است. در این حالت اگر مشتری سؤال یا سفارش ویرایش عکس داشته باشد، حتماً با آن فرد ارتباط می‌گیرد.

پس محتوای داستانی یکی از برترین نوع تولید محتوا است.

مثلاً اگر شما تبلیغات گسترده با هزینه گزاف انجام دهید و متن آن را به شرح زیر بنویسید یک مخاطب هم جذب نمی‌کنید.

فروش برنامه فتوشاپ 2022 با قیمت 100 هزار تومان، خرید با شماره 2325 ***0913

چرا که افراد از این نوع تبلیغات اشباع شده‌اند و به آن توجه نمی‌کنند.

2. آگاهی: هدف از تولید محتوا شناساندن خودتان است.

یکی از اصلی‌ترین دلایل تولید محتوا، آگاهی دادن به افراد نسبت به برند کسب‌وکارتان است. در واقع تولید محتوای کاربرپسند و جذاب آن هم به‌ صورت پیوسته می‌تواند باعث جذب بالای مخاطب و ایجاد برند برای شما باشد.

اگر کسب‌وکار نوپایی بخواهد برای خود برندسازی انجام دهد، نیازی نیست تبلیغات گسترده انجام دهد، کافی است موضوع و تخصص خود در قالب تولید محتوا هدفمند و سرگرم‌کننده آموزش دهد تا افراد بتوانند با آن ارتباط بگیرند و از خدمات یا محصولات آن استفاده نمایند.

در واقع اگر شما به مخاطبین خود آگاهی دهید و محتوایی که منتشر می‌کنید، نیازهای مخاطبان را نشانه بگیرد و در ادامه راهکاری برای حل آن ارائه دهید؛ برای خود می‌توانید مشتری جذب کنید و به ‌مرور زمان برندسازی انجام دهید.

3. ترافیک وب‌سایت: هدف از تولید محتوا بالا بردن ورودی وب‌سایت است.

دقت داشته باشید یکی از مهم‌ترین هدف‌های تولید محتوا، جذب مخاطب است؛ یعنی محتوایی که تولید می‌کنید باید ورودی سایت شمارا افزایش دهد تا بتوان آن را محتوای خوب و هدفمند نام برد.

توجه داشته باشید اگر کسب‌وکار شما وب‌سایت ندارد، خیلی سریع اقدام به راه‌اندازی سایت جذاب کنید؛ چرا که این روزها همه‌چیز به سمت تکنولوژی رفته است و می‌تواند در دیده‌شدن شما تأثیر بسزایی داشته باشد.

4. کسب مشتری: هدف از تولید محتوا پیدا کردن مشتریان جدید است.

همان‌طور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم، هدف از تولید محتوا، جذب مخاطب و فروش محصول یا خدمات است. حالا اگر شما بتوانید محتوایی تولید کنید که کاربران قبلی مجدد از خدمات شما استفاده کنند و باعث شود مشتریان جدید جذب شوند، آن محتوا بسیار ارزشمند ‌است.

5. تولید lead: هدف از تولید محتوا تولید سرنخ برای وب‌سایت است.

اصطلاح lead در بازاریابی و تبلیغات کاربرد فراوانی دارد. در واقع به کسانی که به نحوی با خدمات و یا محصولات ما آشنا شده‌اند و درصدد این هستند که اطلاعات بیشتری درباره‌ی ما کسب کنند و درنهایت ممکن است به مشتری ما تبدیل شوند، اصطلاحاً lead می‌گویند.

در واقع هدف از تولید محتوا تبدیل lead به مشتری است. البته زمانی نرخ تبدیل بالایی خواهید داشت که محتوای جذاب و اصولی مشتریان را به سمت استفاده از خدمات یا محصولات سوق دهد. فقط توجه داشته باشید برای فروش خود سیستم جذاب و راحت طراحی کنید تا مشتری‌ها بتوانند به راحتی خرید خود را انجام دهند و منصرف نشوند.

6. فروش: هدف از تولید محتوا افزایش فروش است.

خب تا اینجای مقاله سعی کردیم شمارا با اهمیت تولید محتوا آشنا کنیم. فقط توجه داشته باشید، محتوایی را تولید ‌کنید که میزان فروشتان را افزایش دهد. برای اینکه متوجه این موضوع بشوید، بهتر است از متخصصان این حوزه استفاده کنید چراکه آن‌ها با ابزارهای مرتبط و نمودارها، روند جذب را بررسی می‌کنند.

شما برای تولید محتوا ابتدا باید برای مخاطب خود نیاز ایجاد کنید، در ادامه برای آن راهکار ارائه دهید؛ ولی باید بدانید این پایان ماجرا نیست و باید محصول یا خدماتتان را خیلی نامحسوس معرفی کنید.

پس نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید، این است که شما باید برای معرفی خدمات و محصولاتتان محتوا تولید کنید نه صرفاً برای ارائه راه‌حل به مخاطب.

7. حفظ مشتری: مخاطبانتان را به برند خود وفادار کنید.

خب زمانی که شما محتوای هدفمند تولید کنید، مخاطب وادار به استفاده از محصول یا خدماتتان می‌شود، در مرحله بعدی شما باید خدمات ویژه‌ای به آن ارائه دهید تا بتوانید در ذهن مخاطب ماندگار شوید تا او از سایر خدمات و محصولاتتان استفاده کند و شمارا به دوستان و آشنایان خود معرفی کند. این‌گونه شما مشتریان خود را به مشتریان وفادار و ثابت تبدیل کرده‌اید.

8. درگیری و مدیریت مشتری

این مورد کمی مشابه با موارد قبل است، با این تفاوت که شما باید برای مشتری راه برگشت قرار دهید. حالا شاید برای شما سؤال پیش بیاید چگونه؟ مثلاً با قرار دادن کد تخفیف یا پیشنهاد ویژه خیلی راحت می‌توانید مشتری خود را به‌صورت دائمی حفظ کنید.

سعی کنید محتوایی که تولید می‌کنید در کنار نکاتی که در قبل توضیح دادیم، باعث ارتقا رتبه شما در بین نتایج شود؛ یعنی لینک جدیدی ایجاد کند و مشارکت اجتماعی افراد را بالا ببرد. در این صورت می‌توانید فروش خود را چندین برابر افزایش دهید.

برنامه ریزی محتوایی چیست؟

خب شاید برای شما سؤال پیش بیاید برای تولید محتوا باید از کجا شروع کنیم؟ باید بگوییم برای تولید محتوا ابتدا باید برای پروژه خود تقویم محتوایی همراه با استراتژی تنظیم کنید و طبق زمان‌بندی محتوا آماده و انتشار کنید. در واقع تولید محتوا بدون طرح‌ریزی قبلی باعث می‌شود از هدف خود منحرف شوید و نتیجه مطلوبی برای شما به همراه نداشته باشد.

تقویم محتوایی همراه با استراتژی باید شامل زمان انتشار محتوا، موضوع، نام تجاری، لحن، نحوه معرفی محصول و خدمات باشد تا بتوانید با استفاده از آن مخاطب را سرگرم کرده و بتوانید با طرح مشکل و ارائه راهکار و درنهایت فروش محصول با او همراه شوید.

در واقع باید محتوایی که تولید می‌کنید، به‌قدری جذاب باشد تا مخاطب شما زمان مطالعه راغب به خواندن کل محتوا شود.

لازمه جذاب نوشتن چیست؟

گام اول: مطالعه داشته باشید.

تا می‌توانید در مورد حوزه‌ای که قرار است برای آن تولید محتوا انجام دهید، مطالعه داشته باشید. این‌گونه شما می‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید و موفق شوید. درواقع باید به حدی اطلاعات خود را افزایش دهید تا بتوانید تمام جهت‌های یک موضوع را جهت خلق محتوای بدون غلط املایی، هدفمند و متناسب با نیاز مخاطب بررسی کنید.

گام دوم: جسارت داشته باشید.

برای نوشتن جسارت به خرج دهید و نترسید. فقط توجه داشته باشید، نکات نگارشی را رعایت کنید و سعی کنید غلط املایی نداشته باشید.

گام سوم: تمرین فراوان داشته باشید.

برای اینکه بتوانید یک نویسنده حرفه‌ای شوید باید تمرین کنید و در اوقات فراغت خود روزمره نویسی و خاطره‌نویسی انجام دهید؛ این‌گونه قلم نوشتنتان زیبا می‌شود.

گام چهارم: منحصربه‌فرد باشید.

همیشه هم‌جهت دیگران حرکت کردن، نمی‌تواند راهی به‌سوی موفقیت برای شما به همراه داشته باشد؛ گاهی باید برخلاف جهت دیگران حرکت کرد تا سریع‌تر به موفقیت نزدیک شوید.

قبل از هر چیزی باید بررسی کنید، مخاطب شما در چه رده سنی قرار دارد و به چه نوعی از محتوا علاقه‌مند است. این‌گونه شما می‌توانید از بین انواع محتوا، بهترین آن را برای مخاطب خود تولید کنید.

برخی از محبوب‌ترین انواع محتوا برای وب سایت عبارت‌اند از:

انواع محتوا برای وب سایت

  1. وبلاگ
  2. محتوای دسته‌بندی ‌شده
  3. نوشته‌های طولانی
  4. پست مهمان

اکنون به بررسی هرکدام می‌پردازیم.

1. وبلاگ

سعی کنید همیشه وبلاگ سایت کاری خود را به ‌روز نگه ‌دارید و در آن مطالب جذاب و باب سلیقه مشتری داشته باشید. این‌گونه چند ساعتی مخاطب را سرگرم می‌کنید.

مثلاً اگر شما رستوران دارید، باید در رابطه با نحوه پخت انواع غذاها، ساندویچ‌ها و سالادها محتوا تولید کنید. این‌گونه نسبت به رقبای خود متفاوت می‌شوید. البته همین موضوع می‌تواند فروشتان را چندین برابر افزایش دهد.

هنگام نگارش متن یک وبلاگ، مهم‌ترین اصل چیست؟

هنگام نگارش متن یک وبلاگ، شما باید محتوای با زبان عامیانه همراه با تصاویر جذاب، اینفوگرافیک، مقالات و مستندات واقعی و متنوع استفاده کنید.

2. محتوای دسته‌بندی‌شده

برای تولید محتوا باید از کلمات کلیدی و مترادف آن‌ها استفاده کنید، مثلاً در هر محتوایی مجاز به استفاده از تعداد کمی از کلمه کلیدی هستید، این‌گونه می‌توانید هر محتوا را دسته‌بندی کنید و مخاطب خود را سردرگم نکنید.

3. نوشته‌های طولانی

در نگارش نوشته‌های طولانی باید دقت کنید تا مطالب کاملاً آموزنده باشد و مخاطب با مطالعه آن کاملاً به عمق مطلب پی ببرد، اگر سؤالی برایش پیش‌آمده، برطرف شود و مطلب جدیدی نیز آموزش ببیند.

4. پست مهمان

پست مهمان باعث افزایش تعامل سایت با خوانندگان آن می‌شود؛ البته در این روش باید به تعداد کلمات دقت داشته باشید، زیرا تعداد کلمات می‌تواند شمارا در نوع نگارش محدود سازد.

فرآیند تولید محتوای باکیفیت

شاید شما اطلاعات منحصربه‌فردی در مورد کسب‌وکارتان داشته باشید اما آیا می‌دانید چگونه آن را ارائه دهید؟ آیا با انواع نگارش آشنا هستید؟ دسته‌بندی مطالب را چطور، می‌شناسید؟ اگر تاکنون با مواردی از این دست برخورد نکرده‌اید و نمی‌دانید چگونه به‌واسطه تولید محتوای باکیفیت مخاطب را جذب خود کنید، بهتر است در ابتدا با اصول تولید محتوا آشنا شده و بعد در این مسیر قدم بگذارید. درواقع شما باید تکلیف را با خودتان روشن کنید که چه محتوایی می‌خواهید، برای چه مخاطبانی می‌نویسید و در چه فضایی منتشر می‌کنید. در این صورت می‌توانید تصمیمات درستی هنگام تولید محتوای خود بگیرید.

جست‌وجوی گوگل و بررسی رقبا

میزان جست‌وجو در گوگل و بررسی رقبا به شما این امکان را می‌دهد تا از آن‌ها ایده بگیرید و با رفع نواقص آن، برای خود پلن تولید محتوا بچینید. در واقع با بررسی رقبا شما ایده می‌گیرید، در مورد چه موضوعاتی تولید محتوا انجام دهید.

شما به‌عنوان تولیدکننده محتوا باید میزان جست‌وجو کلمه کلیدی موردنظر خود را با استفاده از سایت‌ها و ابزارهای مرتبط بررسی کنید و بعد تصمیم بگیرید، آیا کلمه موردنظر ارزش سرمایه‌گذاری دارد یا خیر. قبل از نگارش هر محتوایی باید سختی و میزان جست‌وجو کلمات کلیدی آن را بررسی کنید، سپس اقدام به نوشتن کنید.

چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟

قبل از این‌که ادامه‌ی فرآیند تولید محتوای باکیفیت را توضیح دهیم، باید به پاسخ سؤال چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم، بپردازیم.

برای رتبه گرفتن در موتورهای جست‌وجو باید ابتدا سایتی با دامنه‌ی رند و مرتبط با موضوع سایت خود تهیه کنید (دامنه باید به‌راحتی در حافظه افراد ثبت شود) و بعد از ثبت دامنه و نصب قالب جذاب و کم‌حجم، کتابخانه جامعی از انواع محتوای مرتبط با موضوع خود آماده کنید. این کار برای این است که قدرت دامنه شما با توجه به محتواهای تولید شده افزایش پیدا کند و رتبه شما در نتایج گوگل ارتقا یابد.

1. میزان سرچ کلمات کلیدی

ابتدا کلمه کلیدی موردنظر خود را پیدا کنید.

  • از ابزارهای تحقیق در مورد کلید واژه‌ها، مانند SEMRush یاMoz Keyword Explorer استفاده کنید.
  • کلمه کلیدی خود را در موتور جستجو گوگل تایپ کنید و آنچه را که به شما پیشنهاد می‌دهد، یادداشت کنید.
  • بخش جستجوهای مرتبط را در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) بررسی کنید.

2. ایده

حالا زمان آن رسیده از کلمات کلیدی که موردنظر شماست و میزان جستجوی بالایی دارند، استفاده و یک محتوای جذاب تولید کنید.

3. نوشتن

هنگام نوشتن باید دقت کنید موضوع شما چیست، نوع لحن و نگارش شما به چه صورت است و تا پایان آن را رعایت کنید.

مثلاً اگر محتوای شما لحن رسمی دارد، نباید وسط آن شوخی یا طنزپردازی کنید. سعی کنید محتوای رقبای خود را بررسی کنید و سؤالات کاربران آنها را مطالعه کنید و سعی کنید پاسخ آن را در محتوای خود بگنجانید. بهتر است برای تولید محتوا از لحنی که بیشتر مخاطبان خود می‌پسندند، استفاده کنید؛ این‌گونه نظر تمام مخاطبان خود را جلب می‌کنید و همه را راضی نگه می‌دارید. برای اینکه مخاطبانتان مشتری ثابت شما شوند، بهتر است گاهی اوقات نظر آن‌ها را درباره تولید محتوای بعدی بپرسید و مطابق با آن عمل کنید.

4. ویرایش

برای ویرایش محتوا باید به دو نکته توجه کنید:

نکته اول: محتوای را که تولید می‌کنید، بدون در نظر گرفتن نوع آن (صوتی، متنی و تصویری) باید قبل از انتشار آن را مرور و ویرایش کنید؛ این‌گونه برای مخاطب خود ارزش قائل شده‌اید. مثلاً اگر در ابتدای مقاله از فعل سوم‌شخص استفاده کرده باشید، باید تا انتها حواستان باشد از فعل دیگری استفاده نکنید.

نکته دوم: از علائم و کاراکترهای نگارشی به‌موقع و در جای مناسب استفاده کنید. مثلاً اگر یک ویرگول جابه‌جا بگذارید، معنای جمله شما به‌کلی عوض می‌شود. برای درک بهتر می‌توانیم به نمونه زیر اشاره کنیم.

  • بخشش، لازم نیست اعدامش کنید.
  • بخشش لازم نیست، اعدامش کنید.

در جمله اول متهم تبرئه و در جمله دوم اعدام می‌شود. پس مراقب باشید آن‌ها را در جای درست و مناسب استفاده کنید.

5. انتشار

پس از تکمیل محتوای تولیدشده، حالا زمان انتشار آن فرارسیده است. سعی کنید اگر قصد انتشار محتوا در اینستاگرام یا سایر بسترها را دارید، به زمان منتشر شدن آن دقت کنید؛ چرا که در غیر این صورت محتوای شما دیده نمی‌شود و تمام زحمت‌های شما از بین می‌رود.

مثلاً بهترین زمان انتشار پست در اینستاگرام ساعت 9 و 23 است یا در روزهای جمعه و تعطیلی رسمی بهتر است پست و استوری منتشر نکنید، زیرا افراد در حال سپری کردن اوقات فراغت هستند و کمتر به اینستاگرام سر می‌زنند.

ابزارهای تولید محتوا

ابزارهای تولید محتوابرای تولید محتوا می‌توانید از روش‌های مختلف استفاده کنید تا برای مخاطب خود محتوای باکیفیت و یونیک آماده کنید.

Canva

مثلاً نرم‌افزار Canva برای خلق تصاویر زیبا جهت استفاده در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک، اینفوگرافیک‌ها و… استفاده کرد. این نرم‌افزار شامل انواع قالب‌ها، فونت‌ها، رنگ‌ها و… می‌باشد که دست شمارا برای تولید محتوای تصویری زیبا و باکیفیت باز می‌گذارد.

Giphy

نرم‌افزار Giphy برای تولید گیف‌های زیبا استفاده می‌شود. افراد در این حوزه می‌توانند گیف‌های کاربرپسند تهیه کنند و آن را جایگزین ایموجی‌های ثابت کنند.

Anchor

Anchor ابزار تولید پادکست برای کاربران مبتدی است. این نرم‌افزار به کاربران خود این امکان را می‌دهد تا با ضبط و ذخیره فایل صوتی، شما بتوانید آن را در هر پلتفرمی بارگذاری کنید.

این چند موردی که توضیح دادیم، چند تا از بهترین ابزارهای تولید محتوا هستند که شما می‌توانید با آموزش دیدن نحوه استفاده از آن، محتوای منحصربه‌فرد خود را تولید کنید.

انواع تولید محتوا کدام است؟

انواع تولید محتوا

خب باید بگویم محتوا انواع مختلفی دارد که شما قبل از تولید محتوا باید با مفهوم هرکدام آشنا باشید تا بتوانید بهترین عملکرد را حین تولید محتوا داشته باشید. ما سعی کرده‌ایم در این دسته‌بندی، به موارد پرطرفدار آن بپردازیم.

  • تولید محتوای متنی (فارسی)

این روزها هر کسب‌وکاری برای رونق و افزایش رتبه در موتورهای جست‌وجو به دنبال تولید محتوای فارسی است تا بتواند با توجه به آن اصول سئو را رعایت کند و به جایگاه ویژه‌ای بین رقبای خود دست پیدا یابد.

توجه داشته باشید برای تولید محتوای فارسی از کلمات کلیدی با میزان سرچ بالا استفاده کنید، همچنین برای کسب‌وکارتان تقویم محتوایی تهیه کنید تا بتوانید به‌صورت پیوسته محتوای باکیفیت و در عین حال کاربرپسند تولید کنید.

  • تولید محتوای متنی (انگلیسی)

تولید محتوا به زبان انگلیسی می‌تواند دریچه‌ای باشد برای معرفی خدمات و محصولاتتان به سایر کشورها و در کنار آن تبدیل درآمد ریالی و کسب درآمد دلاری.

فقط توجه داشته باشید اصول نگارش و گرامر را در تولید محتوای انگلیسی رعایت کنید، این‌گونه برای مخاطب خود ارزش قائل شده‌اید و در کنار آن اصول سئو را رعایت کرده‌اید و برای بهینه‌سازی سایت نتیجه بهتری کسب می‌کنید.

  • تولید محتوای ایمیل

تولید محتوای ایمیل یا ایمیل مارکتینگ، گونه‌ای از بازاریابی است که در آن باید به نکاتی همچون کوتاه بودن متن، ترغیب‌کننده بودن، کلمات کلیدی و وسوسه‌انگیز و… استفاده کنید و هرگز از جملات تکراری و خسته‌کننده استفاده نکنید؛ این‌گونه مخاطب تمایل به خواندن آن می‌کند.

یکی از پرکاربردترین و درعین‌حال سرگرم‌کننده‌ترین شبکه اجتماعی مورد استفاده افراد، اینستاگرام است؛ زیرا همان‌طور که در جریان هستید، استفاده از خدمات این اپلیکیشن رایگان می‌باشد که این موضوع توانسته افراد زیادی را وادار به استفاده از آن کند.

کسب‌وکارها می‌توانند با استفاده از این اپلیکیشن با مخاطب خود تعامل برقرار کنند، آن‌ها را سرگرم و در آخر محصول و خدمات خود را به آن‌ها معرفی کنند.

فقط توجه داشته باشید رقابت در اینستاگرام بسیار شدید است؛ پس برای اینکه بتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید باید محتوای منحصربه‌فرد و جذاب تولید کنید و اصول کپشن‌نویسی، ساعت اشتراک‌گذاری، نحوه هشتگ‌گذاری و… را در آن رعایت کنید تا بتوانید تجربه فروش بی‌نظیر را تجربه نمایید.

  • تولید محتوا شبکه اجتماعی (تلگرام)

نگارش محتوا با رعایت اصول نگارشی و استانداردها کار سختی نیست این‌گونه می‌توانید در ذهن مخاطبان خود اثر ماندگار به‌جای گذارید.

شما اگر صاحب کسب‌وکاری هستید می‌توانید با طراحی گروه یا کانال داخل تلگرام، محتوای سرگرم‌کننده، آموزشی و به‌روز تولید کنید و به‌صورت روزانه منتشر نمایید و این‌گونه مخاطب خود را درگیر می‌کنید.

  • تولید محتوا شبکه اجتماعی (توییتر)

توییتر یکی از پرطرف‌دارترین شبکه‌های اجتماعی است و برای تولید محتوا در این شبکه اجتماعی باید به علاقه، دیدگاه، تحصیلات، سن و جنسیت مخاطب خود توجه ویژه داشته باشید تا بتوانید مخاطب خود را سرگرم کنید.

  • تولید محتوا پادکست

تولید محتوا به‌صورت فایل صوتی و پادکست می‌تواند کمک بزرگی به افراد کند، زیرا در بین کارهای روزانه، پشت ترافیک در زمان اوقات فراغت خود و… می‌توانند آن را پخش و از محتوای آن استفاده کنند.

توجه داشته باشید هنگام تولید محتوای پادکست مواردی همچون روان بودن جملات، حس شبیه‌سازی، کیفیت بالا در صدا، دسترسی راحت و موزیک جذاب با صدای ملایم و … را مدنظر بگیرید، این‌گونه مخاطب خود را وادار به گوش‌دادن به ادامه پادکست می‌کنید.

  • محتوا اپلیکیشن

در سال‌های اخیر استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف بین افراد رایج شده است؛ پس بهتر است برای این‌که مخاطبین شما به‌طور دائم از اپلیکیشن شما استفاده کنند، بهتر است محتوای جذاب و باکیفیت برای آن تولید کنید تا بتوانید با استفاده از آن مخاطب خود را سرگرم کنید و برای خود برند بزرگی تولید نمایید.

برای تولید محتوا اپلیکیشن باید محتوای ساده، روان بنویسید تا افراد با هر سن و تحصیلاتی بتوانند آن را درک کنند؛ یعنی شیوه نگارش شما باید معرف برندتان باشد.

  • محتوای کتاب الکترونیک

کتاب الکترونیک یا ایبوک نوعی جدیدی از کتاب است که این روزها بسیار ترند شده است. در واقع این سبک کتاب به‌صورت پرونده‌های الکترونیکی به اشتراک گذاشته می‌شوند. توجه داشته باشید کتاب الکترونیک صرفاً به معنای الکترونیک سازی کتاب‌ها نیست و برای تولید محتوا کتاب الکترونیک باید از تصاویر، عکس‌ها و… مرتبط با متن استفاده کنید تا کتاب الکترونیک تولید شده برای مخاطب جذاب باشد.

  • تولید محتوا برای وب‌سایت (ترکیبی از تمام موارد قبل)

هر کسب‌وکاری می‌تواند بستری فراهم کند تا کاربرانش بتوانند با صبر و حوصله کامل از ویترین محصولات و خدمات آن بازدید کند و بعد از آن تصمیم به استفاده بگیرد. در واقع شما با طراحی وب‌سایت برای کسب‌وکار خود برای مخاطبتان ارزش قائل می‌شوید تا او نیز بتواند انتخاب بهتری داشته باشد.

تولید محتوا برای وب‌سایت بهتر است شامل محتوای متنی (فارسی و انگلیسی)، محتوای تصویری، محتوای صوتی و ویدیویی باشد تا همه افراد با تمام سلیقه‌ها بتوانند از آن استفاده کنند و با کلیه جوانب خدمات و محصول شما آشنا شوند. توجه داشته باشید محتوای وب‌سایت نباید تبلیغ محور طراحی شود و بهتر است محتوای کاربرپسند باهدف آموزش و داستان‌سرای و در کنار آن معرفی محصول و خدماتتان باشد، این‌گونه مخاطب احساس نمی‌کند مورد هدف تبلیغات قرار گرفته است و راحت‌تر اعتمادش جلب می‌شود.

فقط توجه داشته باشید محتوای یونیک و منحصربه‌فرد در وب‌سایت خود قرار دهید تا بتوانید با رعایت اصول سئو در بین نتایج موتورهای جست‌وجو رتبه عالی دریافت کنید.

تخصص تولید محتوا ندارم و امکان استخدام کارمند حضوری ندارم، چگونه محتوای خود را تولید کنم؟

  • تولید محتوای فریلنسری

اگر شما شرایط استخدام نیروی تمام‌وقت برای تولید محتوا ندارید، می‌توانید از تولید محتوای فریلنسری استفاده کنید. روند کار این نوع تولید محتوا به این صورت است که کارشناس تولید محتوایی را به‌صورت پروژه‌ای یا دورکاری استخدام می‌کنید و با توجه به نیازهای موجود در حوزه تولید محتوای سایتتان، از آن شخص می‌خواهید تا محتوایی بر اساس موضوعات مطرح شده و سازگار با اصول و تکنیک‌های سئو برای شما و سایتتان تولید نماید.

  • تولید محتوای شرکتی

اگر شما سواد تولید محتوا را ندارید و نمی‌خواهید محتوای خود را به کارشناسان فریلنسری بسپارید، بهترین انتخاب برای شما استفاده از خدمات تولید محتوای شرکتی است. در این نوع تولید محتوا فقط کافی است موضوع موردنظر، کلمات کلیدی و تعداد کلمات نگارش محتوا را شرکت‌های تولید محتوا اعلام کنید تا آن‌ها در زمان تعیین شده، محتوای مدنظر را نگارش، ویرایش و به شما تحویل دهند.

انواع موضوع برای تولید محتوا

انواع موضوع تولید محتوا

  • محتوای ورزشی

برای تولید محتوا ورزشی باید تمام خلاقیت و دقت خود را به خرج دهید تا بتوانید محتوای جذاب، سرگرم‌کننده و تخصصی تولید کنید. همان‌طور که می‌دانید این نوع محتوا مخاطب خاص خود را دارد و برای نگارش آن باید به مواردی همچون به‌روز بودن اطلاعات، استفاده درست کلمات تخصصی و … توجه کنید.

  • محتوا گردشگری

محتوا گردشگری یکی از جذاب‌ترین انواع محتوا است که رقبا و طرفداران زیادی دارد. پس اگر بخواهید از سایر رقبا خود متمایز باشید باید محتوای منحصربه‌فرد تولید کنید.

برای تولید محتوا گردشگری نویسنده باید از قوه تخیل خود استفاده کند و به‌گونه‌ای تصویرسازی انجام دهد که انگار مخاطب در محل حضور دارد. در واقع باید متنی که نگارش می‌کند پرهیجان، همراه با مقدمه‌سازی دل‌نشین، توضیحاتی وسوسه کننده و تصاویر ناب باشد.

  • محتوای مذهبی

برای تولید محتوای مذهبی باید دقت کافی به خرج دهید تا محتوایی که تولید می‌کنید از منابع معتبر تهیه کرده باشید و موضوعات، احادیث و روایات عیناً مطرح شوند؛ چراکه اگر یک کلمه یا مفهومی اشتباه نوشته شود، به منزله‌ی تحریف متون و روایات دینی است.

  • محتوای پزشکی

تولید محتوای پزشکی کار هرکسی نیست و حتماً باید نویسنده زیر نظر پزشک و با تأیید نهایی آن محتوا تولید و منتشر کند. چراکه یک خطای کوچک، می‌تواند سلامتی یک نفر را به خطر بیندازد.

  • محتوای زرد

محتوای زرد از ترکیب حاشیه و بزرگ‌نمایی یک اتفاق خاص به وجود می‌آید. این نوع محتوا اغلب به زندگی افراد معروف و سلبریتی‌ها اشاره دارد و حول این‌گونه اتفاقات رخ می‌دهد.

توجه داشته باشید محتوای زرد، زمانی جذاب و پربیننده می‌شود که بتوانید حاشیه‌ای جنجالی برای آن بنویسید. فراموش نکنید که تنها هدف از تولید محتوای زرد، جذب بیننده و به اصطلاح وایرال شدن آن مطلب است.

  • محتوای همیشه سبز

همان‌گونه که از نام این محتوا مشخص است، محتوا تولید شده در با گذشت زمان قدیمی، کهنه یا از رده خارج نمی‌شود؛ در واقع این نوع محتوا تاریخ انقضا ندارد و با گذر زمان معنا و مفهوم خود را حفظ می‌کند.

اگر بخواهیم انواع محتوا را نام ببریم می‌توانیم به صدها نوع دیگر اشاره کنیم، اما نکته مهم که در همه موضوعات مشترک است و باید به آن آگاه باشید این است که برای تولید محتوا با هر موضوع و شاخه‌ای باید به آن موضوع تسلط کافی داشته باشید و بدون مطالعه قبلی نباید محتوا تولید کنید.

حالا شاید برای شما سؤال پیش بیاید چرا بدون مطالعه، محتوا تولید نکنیم؟

  • مخاطب خود را گمراه می‌کنید
  • کیفیت محتوا خود را پایین می‌آورید
  • نابودی نام برند و کسب‌وکار
  • هدردادن وقت و هزینه

شاید بگویید ما فرصت مطالعه و تحقیق از قبل را نداریم و یا بگویید تولید محتوا ارزش این کارها را ندارد.

در پاسخ باید بگویم این روزها محتوا می‌توانند به بهترشدن روند کسب‌وکارها و معرفی محصولات کمک بزرگی کند؛ زیرا همان گونه که در ابتدای مقاله گفته شد با اپیدمی شدن ویروس کرونا، کسب‌وکارها و افراد به سمت خرید اینترنتی روی آورده‌اند؛ پس فرصت طلایی را از دست ندهید و محتوا باکیفیت تولید کنید.

اگر برای تولید محتوا وقت ندارید، بهترین کار برون‌سپاری آن است.

برون‌ سپاری

برون سپاری محتوا

برون‌سپاری محتوا مزایای بی‌شماری دارد. ولی اگر بخواهیم مهم‌ترین آن را نام ببریم می‌توانیم صرفه‌جویی در وقت صاحب کسب‌وکار و تولید محتوا توسط نویسنده متخصص اشاره کنیم. این‌گونه می‌توانید با استفاده از تقویم محتوایی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی خود را به روز نگه دارید.

اگر برای شما سوال پیش‌آمده تقویم محتوایی چیست و چه کاربردی دارد آن را در ادامه مقاله توضیح می‌دهیم.

  • تقویم محتوایی

به برنامه‌ریزی که بر اساس آن محتوا تولید و منتشر می‌کنید را تقویم محتوایی می‌گویند. این تقویم باید با بر اساس روزهای هفته و ساعت معینی تنظیم شود تا در شما این اطمینان حاصل شود که روند کار از دسترستان خارج نمی‌شود و همیشه بر اساس برنامه‌ریزی اصولی عمل می‌کنید.

قسمت‌های مختلف یک تقویم محتوایی

  • تاریخ‌ها
  • اولویت‌بندی
  • موضوع و عنوان
  • بسترهای انتشار
  • نام مسئول هر بخش
  • هشتگ و کلمات کلیدی

چرا باید تقویم محتوایی داشته باشیم:

  • صرفه‌جویی در زمان
  • جلب اعتماد مخاطبان
  • فعالیت منظم و افزایش تعامل کاربران
  • جلب اعتماد موتورهای جست‌وجو و الگوریتم شبکه‌های اجتماعی

مراحل طراحی یک تقویم محتوایی

  • تعیین مخاطب
  • تعیین بسترهای انتشار و اولویت آن‌ها
  • تعیین هدف و KPI
  • تعیین محتوای تقویم محتوا
  • ساخت یک مخزن محتوای خام
  • هماهنگی با تیم تولید محتوا
  • آغاز تولید و انتشار محتوا

در ادامه به بررسی تولید محتوا به زبان عامیانه، محتوای تألیفی و دلیل مهم بودن ویراستاری می‌پردازیم.

تولید محتوا به زبان عامیانه چیست؟

برای تولید محتوا توجه کنید یا محتوای خود را کاملاً با لحن رسمی بنویسید یا گفتاری و عامیانه. چرا که تلفیق این دو، باعث گیج شدن مخاطب و کاهش کیفیت محتوای شما می‌شود.

اگر قصد دارید محتوای عامیانه تولید کنید، می‌توانید از ضرب‌المثل‌ها، جوک و مطالب خنده‌دار و… در محتوای خود استفاده کنید، این‌گونه با مخاطب رابطه دوستانه برقرار کرده‌اید.

در واقع تولیدکننده محتوای عامیانه باید در کنار رعایت چارچوب‌های نگارشی صمیمیت را چاشنی متن خود کرده و به ‌دور از تکلف، با مخاطب همراه و صمیمی‌شود. محتوای متنی عامیانه مانند پلی است میان برند و مخاطب که می‌تواند ارتباطی جداناپذیر ایجاد کند.

محتوای تألیفی چیست؟

صفر تا صد نگارش تولید محتوای تألیفی، مرتبط به نویسنده آن است و فرقی ندارد از منبع فارسی متن را نگارش کند یا انگلیسی.

در واقع هنگام تولید محتوای تألیفی، نویسنده باید در مورد موضوع مطالعه کند و مفهوم و چکیده آن را بنویسد. فقط توجه داشته باشید نویسنده نباید محتوای تألیفی را بازنویسی یا ترجمه کند و باید حاصل ذهن خود را با رعایت نکات نگارشی یادداشت کند.

چرا محتوا باید ویراستاری شود؟

تمام موضوعات مطرح شده زمانی ارزشمند می‌شوند که اصول و منطق دستور زبان و سئو در آن رعایت شده باشد. مثلاً در برخی از موضوعات از واژه‌هایی استفاده می‌شود که اشتباه است و مخاطب را گیج می‌کند یا از کلمه‌های سخت استفاده می‌شود که درک آن برای مخاطب سخت است؛ یا اینکه از افعال و کلمات یکسان در یک جمله، بسیار استفاده شود.

ویراستیاری به نویسنده این امکان را می‌دهد تا خطاهای نگارشی خود را به حداقل برساند، این‌گونه محتوای تولید شده از ارزش علمی بالاتری برخوردار است و در بین موتورهای جست‌وجو جایگاه ویژه‌ای دریافت می‌کند.

سؤالات متداول

1. تولید محتوا چیست؟

به کلیه مقاله‌ها، عکس‌ها، فیلم‌ها، پادکست‌ها و… که به مخاطب پیامی را می‌رساند، محتوا می‌گویند.

2. تقویم محتوا چیست؟

همان‌طور که توضیح دادیم، تقویم محتوایی یکی از مهم‌ترین ارکان جهت رشد و توسعه کسب‌وکار است. اگر بخواهیم به‌صورت عامیانه تقویم محتوایی را توضیح دهیم باید بگویم به برنامه‌ریزی که برای تولید و انتشار محتوا، بر اساس زمان‌بندی و عنوان‌های مشخص‌شده انجام می‌شود، تقویم محتوایی می‌گویند.

3. با چه ابزاری می‌توانم تقویم محتوا بسازم؟

یکی از ساده‌ترین روش‌ها جهت تنظیم تقویم محتوایی، استفاده از نرم‌افزار اکسل یا گوگل شیت است. البته می‌توانید از ابزارهای پیشرفته‌تر مانند ترلو، آسانا و zenkit استفاده کنید.

4. تقویم محتوا باید چه جزئیاتی داشته باشد؟

تنظیم ساختار تقویم محتوایی کاملاً شخصی است و به نظر طراح و نویسنده آن بستگی دارد؛ اما خوب است سر عنوان‌هایی مانند نام نویسنده، تاریخ دریافت و ویراستاری، هشتگ‌ها، کلمات کلیدی، تاریخ انتشار، کانال انتشار و تاریخ بازنشر در تقویم خود قرار دهید تا مدیریت آن آسان و کیفیت کارتان افزایش یابد.

5. استفاده از تقویم محتوا چه اهمیتی دارد؟

استفاده از تقویم محتوایی بسیار مهم است. چراکه اگر بخواهید تولید محتوای متنی شما در بین کاربرانتان دست‌به‌دست بچرخد و آن‌ها را جذب کند باید از یک سری نکات برخوردار باشد.
البته این نکته را به یاد داشته که نظم و پیوستگی تولید محتوا در کنار کیفیت، می‌تواند نقش اساسی در بازاریابی محتوایی شما داشته باشد و نظر الگوریتم شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جست‌وجو را جلب کند.

6. اصول تولید محتوای متنی چیست؟

برای تولید محتوای اصولی باید با الگوریتم موتورهای جست‌وجو را بشناسید و بر اساس آن عمل کنید؛ مثلاً باید میزان سرچ کلمات کلیدی، عنوان‌بندی، روان بودن متن و… را رعایت کنید تا در آخر یک محتوای اصولی و کاربرپسند داشته باشید.

7. ارتباط تولید محتوا متنی و سئو چیست؟

همان‌طور که می‌دانید هرچه در موتورهای جست‌وجو رتبه بالاتری داشته باشد فروش محصولات و خدماتتان بیشتر می‌شود. پس کاربران می‌توانند با تولید محتوا و انجام تبلیغات در سایر سایت‌ها در قالب رپرتاژ، سئو سایت خود را تقویت و درازای آن رتبه خود را ارتقا بخشند.

8. محتوای تولیدشده باید دارایی چه ویژگی‌هایی باشد؟

محتوای تولیدشده باید کاربرپسند و کاملاً با لحن دوستانه و عامیانه نگارش شده باشد، همچنین باید یونیک باشد، یعنی از سایر رقبا کپی‌برداری نشده و اصول سئو در آن رعایت شده باشد این‌گونه می‌توان گفت شما یک محتوای باکیفیت تولید کرده‌اید.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست